Arbetarbostadsfonden
 
 

Kabel-TV/bredband/IP-telefoni Stadshagen

I Arbetarebostadsfondens fastighet Stadshagen, finns ComHem och ett öppet kommunikationsnät för bredbandstjänster (TV, bredband och telefoni). Det senare alternativet innebär att du själv bestämmer från vilken tjänsteleverantör du vill köpa tjänster från. Vill du ha hjälp att komma igång eller göra aktivt val, kan du gå in på www.zmarket.se. Du kan också självaktivera internettjänsten där, även efter inflyttning och då inom 20 minuter.

Att tänka på om du skall utnyttja Arbetarebostadsfondens bredbandsnät:

1. Beställa tv- och telefonitjänster 1 månad innan inflytt

2. Byter du telefonioperatör tänk på att flytta med ditt gamla nummer (nummerportabilitet), din nya tjänsteleverantör bistår dig gärna

3. I lägenhetens elskåp sitter det en konvertererare med switch (grenuttag) som du kan koppla in vilka uttag du vill använda i lägenheten. I vardagsrummet kan det t.ex. stå en 5:a på vägguttaget, sätt in en kabel i uttag nr 5 i skåpet och anslut andra änden i switchen så är uttag nr 5 aktiverat. Upp till 5 uttag kan du aktivera med hjälp av  de sladdar som finns i skåpet. Vill du aktivera fler än dessa uttag kan du köpa större switch i butiker som Elgiganten och liknande.

4. Du kan fortfarande välja ComHem, men då fungerar deras utbud endast i det uttaget som har tre uttag fanns före renoveringen  (det är det uttaget som det bara finns ett av i lägenheten). ComHem har alltid ett bassortiment av TV-kanaler oberoende om du väljer något annat (SVT1, SVT2, SVT24, TV4, TV6 och Barn- och Kunskapskanalen)

5. Du kan välja IP-telefoni via fibernätet men vanligt telefoni finns kvar och då via det telefonjack som sitter i hallen i varje lägenhet.

 

Kom i gång Zmarket

Info Zmarket

(Zmarket har namnändrat från Qmarket)

 

Svårt att välja?

Ring Bredbandsrådgivaren

tfn 08-578 804 44