Arbetarbostadsfonden
 
 

Internkön

Vi har en intern bostadskö för dem som har förstahandskontrakt hos oss. Den första första lediga lägenhet erbjuds alltid sökanden i vår interna kö. Successionslägenheten går därefter till bostadsförmedlingen. Vissa undantag förekommer och kan gälla för t.ex. evakueringslägenheter. För att stå i Internkön måste Du ha varit boende hos oss i samma bostad i tre år. Du registrerar dig via Mina sidor där du även finner en mer fullständig information om tillvägagångsättet. All hantering och kommunikation av Internkön sker via mina sidor och mail.

Köregler

  • Man kan som tidigast ställa sig i kön när man haft ett och samma boende i 3 år.
  • Man får endast erbjudanden om man betalat sin hyra i tid.
  • Din kötid är beräknad både på din boendetid och kötid.
  • Intresseanmälan måste hela tiden uppdateras inom 12 månader.
  • Du kan tacka nej till ett visningserbjudande högst 3 gånger under 6 månader. Efter det spärras din intresseanmälan i 6 månader.
  • Svarar du inte på ett visningserbjudande, spärras din intresseanmälan i 6 månader.
  • Om ni skulle få erbjudande om ett nytt kontrakt, måste ert nuvarande kontrakt sägas upp skriftligen.

Börja med att registrera dig
För att kunna göra en intresseanmälan måste du registrera dig på Mina Sidor. Du registrerar dig med ditt personnummer samt e-post och väljer ett lösenord med 6 tecken. Därefter identifierar du dig med ditt objektnummer. Det hittar du i högra hörnet på din hyresavi eller kontaktar oss.
Med lösenordet och ditt personnummer loggar du därefter in och kan använda servicen på Mina Sidor.

Gör din intresseanmälan
Gå in på Intresseanmälan Lägenhet eller Bilplats, beroende på vad du vill stå i kö för. Välj dina önskade områden. Fyll i de uppgifter som är markerade med en röd stjärna och tryck sedan Spara.
Nu har du registrerat en intresseanmälan och kan anmäla dig för lediga objekt under Lediga Lägenheter eller Bilplats.

Uppdatera din intresseanmälan
Det är viktigt att din intressanmälan är uppdaterad så vi alltid har de senaste uppgifterna om dina önskemål. Därför måste du gå in och uppdatera din anmälan en gång om året.
Detta är enkelt. Du loggar bara in med på Mina Sidor med personnummer och lösenord - sedan är det klart!
Tänk på att det är datumet då du senast uppdaterade din intresseanmälan som gäller. Vi skickar en påminnelse till dig via e-post ca en månad innan det är dags. Du är själv ansvarig för att uppdatera din intresseanmälan.

Ha koll en gång i veckan
De lägenheter som blir lediga publiceras på torsdagar och ligger ute på vår hemsida i sju dagar. Det betyder att du bara behöver besöka sidan en gång i veckan för att se om det finns någon lägenhet som är intressant.
Vi erbjuder även en prenumerationstjänst av lediga lägenheter. Då får du ett e-postmeddelande när något intressant dyker upp.

Boka dig på lägenheter du vill ha
När du hittar en lägenhet som är intressant anmäler du dig på den. Du kan anmäla dig på obegränsat antal lägenheter.
Tänk på att du måste kunna flytta in i lägenheten på det utsatta inflyttningsdatumet. På Mina Sidor kan du följa vad som händer med alla lägenheter du har anmält dig på.

Erbjudande om visning
Erbjudande om visning syns på Mina Sidor och skickas till den e-postadress du har angivit, eller per brev om du valt det. När du fått ett visningserbjudande måste du svara i rätt tid.

Har ni frågor?
Kontakta oss gärna på e-post info@arbetarebostadsfonden.se eller ring på
tfn 08-522 555 10/20 mellan kl 8:00-12:00.