Arbetarbostadsfonden
 
 

Husdjur

Husdjur är trevligt men det är viktigt att ha bra tillsyn över dem så att de inte orsakar störningar, skada eller förorenar lekplatser och trädgårdsytor eller andra gemensamma utrymmen i huset. Se till att husdjuret inte springer löst och lägg inte ut mat till djur inom området.

Kattägare
Ta som regel att hålla din katt inomhus från det att den är liten. Ha halsband på katten med ägarens namn och telefonnummer. Spola aldrig ner kattsand i toaletten. Sanden bildar en propp i rören och täpper till avloppet. Släng sanden i hushållssoporna i en väl försluten påse. Du ansvarar alltid för din katt även om det är en utekatt.
  
Hundägare
När det är dags för rastning, gå ut med hunden i koppel eller på annat sätt så att den inte smiter iväg på egen hand. Kom ihåg att plocka upp efter hunden. Lägg den förslutna påsen i närmaste hundlatrin/papperskorg. Ha halsband på hunden med ägarens namn och telefonnummer. Förebygg att hunden inte står och skäller i lägenheten när du är borta.

OBS! Hänsyn måste visas till personer som är pälsdjursallergiker samt personer som är rädda för hundar och/eller katter. På Söderberga Allé 1 som är ett allergihus är husdjur inte tillåtna.