Arbetarbostadsfonden
 
 

Flyttstädning

När du flyttar ska lägenheten vara ordentligt städad. En ordentlig flyttstädning och fönsterputsning ska genomföras. Var därför noggrann när du städar – nästa hyresgäst ska kunna flytta in utan att behöva städa. Det är lätt att glömma en del små hörn där smulor och damm gärna samlas. Utrymmen som är extra känsliga är kök och badrum. Har du förråd utanför lägenheten så ska detta också tömmas och städas. Glöm inte eventuella cyklar eller barnvagn i närliggande cykel- och barnvagnsrum.
 
Extra debitering 
Husvärden städbesiktigar lägenheten vid avflytt. Om lägenheten inte är ordentligt städad när du lämnar den, måste vi tyvärr debitera dig i efterhand för detta. En lägenhet på tre rum och kök kostar ungefär 7 000 kronor att normalstäda.

Grovsopor
När du flyttar ut blir det en hel del som du vill bli av med, till exempel möbler, kartonger, småsaker, böcker, kläder och lampor. Du ansvarar själv för att ta hand om dessa på ett bra sätt. Finns det ett miljörum i fastigheten framgår vad du kan kasta där. Det som inte får lämnas där lämnar du till närmaste återvinningsstation. Att annonsera på internet, åka på ”bakluckeloppis” eller lämna till second hand butiker, är bra sätt att låta sakerna bli fynd för någon annan eller själv tjäna en extra slant. Det är absolut förbjudet att ställa ut sakerna du vill bli av med i allmänna utrymmen som trapphus, källare, vindar, hissar, eller garage. Saker lämnade på detta sätt kommer vi debitera ägaren i efterhand med bortforslingskostnader.